Preskoči na glavni sadržaj Preskoči na pretragu

Check liste Federalne uprave za inspekcijske poslove

Check liste Federalne uprave za inspekcijske poslove

Check liste Federalne uprave za inspekcijske poslove

PROVJERITE SVOJE POSLOVANJE I PRIPREMITE SE ZA INSPEKCIJSKI NADZOR – Check liste Federalne uprave za inspekcijske poslove

 


Podsjećamo da je Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila Check liste – Liste provjera za sve inspektorate u njenom sastavu. Check liste ili liste provjera podrazumijevaju liste pitanja koje inspektori mogu postaviti prilikom vršenja kontrole.

Check lista – Lista provjera, u skladu s odredbama Zakona o inspekcijama Federacije BiH, sastavni je dio naloga za vršenje inspekcijskog nadzora, kojim se definiraju konkretan predmet, pravni osnov te mjere koje inspektor može poduzeti u skladu sa zakonom i drugim propisima u slučaju da prilikom nadzora konstatira njihovu povredu, kao i druge aktivnosti inspektora u postupku vršenja inspekcijskog nadzora.

Objavljivanje ovih listi predstavlja najznačajniji preventivni način djelovanja Federalne uprave za inspekcijske poslove, a privrednim subjektima, pored preventivne funkcije omogućava i informativnu i edukativnu funkciju.

Uvidom u check liste privredni subjekti na jednostavan način mogu preispitati svoje poslovanje, odnosno usklađenost poslovanja subjekta sa propisima, te korigirati eventualne nepravilnosti prije nego inspektori dođu u kontrolu, te na taj način izbjeći potencijalne sankcije.


Liste provjera (check liste)

Federalni tržišni inspektorat 

Federalni zdravstveni inspektorat

Federalni inspektorat rada

Federalni urbanističko – ekološki inspektorat

Federalni saobraćajni inspektorat

Federalni poljoprivredni inspektorat

Federalni šumarski inspektorat

Federalni vodni inspektorat

Federalni veterinarski inspektorat

Federalni rudarsko, termo i elektro – energetski inspektorat

Federalni inspektorat za hranu


Check liste preuzete s zvanične web stranice Federalne uprave za inspekcijske poslove: http://fuzip.gov.ba/stranica/124/pregled#

Sastavljene liste možete preuzeti na slijedećem linku: Liste provjera za sve inspektorate

 

Pogledajte i ostale Novosti.

 

S poštovanjem,

Vaš Refam Creative Solutions – REC d.o.o.