Preskoči na glavni sadržaj Preskoči na pretragu

Izmjena Uredbe o postupku prijema u radni odnos Kanton Sarajevo

Izmjena Uredbe o postupku prijema u radni odnos Kanton Sarajevo

Izmjena Uredbe o postupku prijema u radni odnos Kanton Sarajevo

U „Sl. novinama KS“, broj 21/19 od 23.5.2019. godine objavljena je Uredba o izmjenama i dopuni Uredbe o postupku prijema u radni odnos u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama, pravnim licima s javnim ovlaštenjima na teritoriji kantona, grada ili općine, u javnim ustanovama i javnim preduzećima čiji su osnivači kanton, grad ili općina, te u privrednim društvima u kojima kanton, grad ili općina učestvuju sa više od 50% ukupnog kapitala.

Navedenim izmjenama član 12. Uredbe, koji propisuje obavezu provođenja ispita prilikom procesa izbora kandidata, je dopunjen s izuzetkom od provođenja ispita (pismenog, usmenog i praktičnog), te obaveznog provođenja audicije u javnim ustanovama kulture.

Također, izmijenjen je član 21. (Usklađivanje akata) koji sad glasi:

“(1) Poslodavci iz člana 1. ove uredbe su dužni u roku od 6 mjeseci od dana stupanja na snagu ove uredbe uskladiti svoje akte sa ovom uredbom i dostaviti ih resornom ministarstvu Kantona Sarajevo, odnosno gradonačelniku ili načelniku.

(2) Do usklađivanja akata iz stava (1) ovog člana, za postupak prijema u radni odnos neposredno se primijenjuju odredbe ove uredbe.”

Navedene izmjene stupile su na snagu 24.5.2019. godine.

Prečišćeni (neslužbeni) tekst Uredbe možete preuzeti OVDJE.