Preskoči na glavni sadržaj Preskoči na pretragu

O časopisu

Časopis “Pravo i finansije” je mjesečni stručni časopis za pravnu i finansijsku teoriju i praksu, a teme koje se obrađuju uključuju područja privrednog prava, radnog prava, penzionog/mirovinskog prava, tumačenja u primjeni propisa, mjerodavnih stajališta pojedinih ministarstava i dr. institucija, računovodstva, poreza i finansija i sl. Teme koje se određuju u časopisu obuhvataju nivo cijele BiH i entiteta (Federacije BiH i RS-a).

Pretplatom na “Pravo i finansije” ostvarujete pravo i na stručne savjete iz oblasti radnih odnosa, javnih nabavki i finansija, telefonskim kontaktom ili pisanim putem (fax, mail, pošta). Također, kao pretplatnici ostvarujete popust na sve naše seminare tokom godišnje pretplate od 10%, za svaki seminar posebno.

Časopis je namijenjen vođenju poslovanja javnih institucija, privrednih društava i privatnih firmi, obrtnika, neprofitnih udruženja i dr. Uz pretplatu na štampano izdanje časopisa “Pravo i finansije”, REC d.o.o. nudi pretplatnicima i pretplatu na elektronsko izdanje časopisa. Štampano izdanje će stizati na Vašu adresu poštom u prvoj polovini mjeseca. Elektronsko izdanje biće dostupno pretplatnicima sedmicu prije.

Časopis izlazi svaki mjesec tokom godine, osim jula i avgusta kada će biti štampan dvobroj časopisa. Pretplatu možete poručiti na godinu dana, ali i za pola godine (1 – 6) ili (od broja 7/8 – 12).

Do sada je svoje radove objavilo preko 200 spoljnih saradnika.