Preskoči na glavni sadržaj Preskoči na pretragu

O časopisu

Časopis “Pravo i finansije” je mjesečni stručni časopis za pravnu i finansijsku teoriju i praksu, a teme koje se obrađuju uključuju područja privrednog prava, radnog prava, penzionog/mirovinskog prava, tumačenja u primjeni propisa, mjerodavnih stajališta pojedinih ministarstava i dr. institucija, računovodstva, poreza i finansija i sl. Teme koje se određuju u časopisu obuhvataju nivo cijele BiH i entiteta (Federacije BiH i RS-a).

Pretplatom na “Pravo i finansije” ostvarujete pravo i na stručne savjete iz oblasti radnih odnosa, javnih nabavki i finansija, telefonskim kontaktom ili pisanim putem (fax, mail, pošta). Također, kao pretplatnici ostvarujete popust na sve naše seminare tokom godišnje pretplate od 10%, za svaki seminar posebno.

Časopis je namijenjen vođenju poslovanja javnih institucija, privrednih društava i privatnih firmi, obrtnika, neprofitnih udruženja i dr. Početkom 2022. godine, REC d.o.o. nudi pretplatnicima pretplatu isključivo na elektronsko izdanje časopisa. Časopis u PDF formatu će na našoj web stranici biti dostupan pretplatnicima sredinom mjeseca.

Časopis izlazi svaki mjesec tokom godine, osim jula i avgusta kada će biti objavljen dvobroj časopisa. Pretplata važi od 1.1. do 31.12.

Do sada je svoje radove objavilo preko 200 spoljnih saradnika.

Pogledajte video primjer korištenja elektronskog časopisa

Više informacija